Geschiedenis

De geschiedenis van Staalbouwbedrijf J. Buijse & Zn. bv begint 110 jaar geleden. Gediplomeerd hoefsmid Jacobus Buijse start in 1911 een smederij in IJsselmonde. De voornaamste werkzaamheden zijn het beslaan van paardenhoeven en het repareren van voer- en werktuigen voor de landbouw.
 
J. Buijse én zoon
Zoon Simon Buijse neemt het bedrijf in 1948 over. De industrialisatie na de oorlog verdringt de boerenbedrijven. Dat zorgt ook voor een verandering van de klandizie in de smederij. J. Buijse en Zn. wordt een metaalconstructiebedrijf met veel vooraanstaande bedrijven in de klantenkring.

Modern constructiebedrijf
Ook in de jaren na de wederopbouw floreert Buijse Staalbouw. Het bedrijf groeit zo snel dat het in 1980 een nieuw bedrijfspand betrekt op industrieterrein ‘De Geer’ in Zwijndrecht. Het bedrijf groeit uit tot een modern en ijzersterk staalconstructiebedrijf met grote en kleine vaste klanten in de bouw en de petrochemische industrie. Inmiddels is de vierde generatie actief binnen het bedrijf. Kortom: J. Buijse & Zn. bv al meer dan honderd jaar sterk in staal!